ما را دنبال کنید

جستجوگر

موضوعات

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 876
  • کل نظرات : 1
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 393
  • بازديد ديروز : 75
  • بازديد کننده امروز : 77
  • بازديد کننده ديروز : 50
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل ديروز: 0
  • بازديد هفته : 747
  • بازديد ماه : 1,669
  • بازديد سال : 11,594
  • بازديد کلي : 58,623
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 18.222.121.156
  • مرورگر : Safari 5.1
  • سيستم عامل :

با سیر عجیب ایرانیان به کشورهای اوراسیایی مخصوصا در سال 2019 به کشور گرجستان بر آن شدیم تا این مقاله را نگارش کنیم. پناهندگی در گرجستان از جمله روند بشردوستانه کشور گرجستان در باب اخذ اقامت و تابعیت می باشد که طبق آخرین آمار ارائه شده اشخاص متقاضی با شکست در این باره مواجه شده اند. اصل روند پناهندگی در میان بسیاری از هم وطنان که از این طریق اقدام به مهاجرت کرده اند، مورد سوء تفاهم قرار گرفته است و انتخاب مسیر و مقصدهایی نظیر گرجستان نیز مورد سوء تفاهم مضاعف قرار گرفته است.

کشور گرجستان کشور خوبی جهت اقامت است؟ هزینه زندگی در گرجستان چقدر است؟ کاریابی در گرجستان ممکن است؟ آیا پناهندگی در گرجستان راه خوبیست؟

عمده افرادی که تصمیم به پناهندگی می گیرند به علت درماندگی و برآورده سازی حداقل خواسته ها و یا فراتر از آن و در آرزوی دستیابی به حداکثر خواسته ها نسبت به این امر اقدام می نمایند، در حالی که فلسفه به رسمیت شاختن پناهندگی و تصویب قانون حمایت از حقوق پناهندگان به مسئله دیگری نظر دارد.

تصور اشتباه دیگر در میان این افراد، این است که پناهندگی کم هزینه ترین طریق است و در طی این طریق نیز هر مسیری که ارزان تر باشد، اولویت دارد. بر این اساس و با توجه به لغو روادید بین ایران و گرجستان، شماری از ایرانیان متقاضی پناهندگی، به راحتی و با حداقل هزینه راهی گرجستان شده اند تا به خیال خود، از آنجا عازم اروپا یا آمریکای شمالی شوند.

موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ضمن برحذر داشتن شما از هر گونه پناهندگی و از جمله پناهندگی در گرجستان مطالبی را تنها به منظور آگاهی و روشنگری درباره خطاها و مشکلات پناهندگی به اطلاع شما می رساند. بهترین و ارزانترین ویزا در حال حاضر <<ویزای کار آلمان>> میباشد. توصیه میکنیم آن را مطالعه کنید.

درباره پناهندگی

پدیده پناهندگی تعریف، ضوابط و شرایط مختص به خود را دارد که در محل خود، بیان شده است. بر اساس توافق نامه ای بین المللی موسوم به ژنو که مبتنی بر ارزش های نوع دوستانه و به جهت حمایت از حقوق پناهجویان در سراسر جهان شکل گرفته است، پناهجویان افرادی هستند که بی آنکه حقیقتا جرمی مرتکب شده باشند، جانشان در کشورشان در معرض خطر باشد و دولتشان نیز توانایی حمایت و حفاظت از آن ها را نداشته باشد و بلکه ممکن است این تهدید اصلا از طرف خود آن دولت متوجه این افراد باشد.

همچنین شرایط و ضوابط بسیاری وجود دارد که لازم است پناجوی حقیقی از آن ها مطلع باشد و بر آن اساس عمل نماید تا علاوه بر این که جانش حفظ می شود، کرامت شخصیتی، راحت روحی و سلامت جسمی وی نیز تا جای ممکن تامین شود.

می توان گفت که پناهندگی سه رکن دارد که عبارتست از:

  • خروج از کشور مبداء
  • رسیدن به اولین نقطه امن (می تواند حتی مقصد نهایی باشد)
  • کیس پناهندگی و آن یعنی همان دلیلی که فرد را مستحق عنوان پناهندگی حقیقی می کند( مدارک و شواهد دال بر مدعای فرد پناهجو)

کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد(UNHCR) که یکی از آژانس های تابعه سازمان ملل متحد می باشد، وظیفه حمایت از پناهجویان و حفاظت از حقوق آن ها را دارد و متعهد است که در امر اسکان مجدد یا بازگشت آن ها به کشور کمک نماید.

این سازمان با نیروهای خود و از جمله سفیران افتخاری صلح، در بیش از 120 کشور دنیا فعالیت دارد. این سازمان در برخی نقاط دنیا دفتر نمایندگی دارد و از پناهجویان ثبت نام می کند تا به امور آن ها رسیدگی شود و نقش به سزایی در یاری رساندن به پناهجویان حقیقی دارد.

درباره گرجستان

گرجستان یکی از سرزمین های کهن منطقه قفقاز و از جمله کشورهای مشترک المنافعی است که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی، اسقلال یافت. جمهوری مستقل گرجستان جزء قاره اروپا می باشد و در ساحل شرقی دریای سیاه، از طریق خشکی و دریا به چند کشور اروپایی دیگر راه دارد. این کشور به دنبال عضویت در اتحادیه اروپایی نیز می باشد.

این کشور همچنین در شمال غربی ایران واقع شده است و گرچه مرز مشترکی با ایران ندارد ولی با توجه به پیشینه تاریخی و مشترکات فرهنگی عدیده ای که میان دو کشور وجود دارد، امروز نیز روابط خوبی میان آن ها برقرار است که از جمله می توان به لغو ویزا میان دو کشور به منظور مسافرت راحت شهروندان هر یک به کشور دیگری اشاره کرد.

این امکان، موقعیتی را برای برخی پناهجویان ایرانی به وجود آورده است که به گرجستان به مثابه یک فرصت نگاه کنند. فرصتی که می تواند آن ها را به راحتی و با کمترین هزینه به اروپا برساند و یا آن که با توجه به چشم انداز این کشور، حتی خود به عنوان مقصد نهایی تلقی گردد.

این مسئله گرچه شاید درست باشد ولی همه ی داستان نیست!

وضعیت پناهندگی در گرجستان

در اینجا تنها به دو معضل بزرگ پناهندگی در گرجستان اشاره می کنیم:

اول این که گرجستان ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی به شدت محدودی دارد و از این نظر با کشورهایی مانند آلمان به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و با توجه به محدودیت های منابع سازمان های بین المللی، از حمایت مالی کافی نیز برخوردار نمی باشد. مجموع این شرایط باعث شده است که این کشور در تامین حداقل های مورد نیاز پناهجویان نیز درماند.

اوضاع پناهجویان در این کشور، بدون مبالغه و حقیقتا تاسف برانگیز است. در برخی موارد حتی امکان تامین سرپناه برای پناهجویان وجود ندارد و یا مبلغی که به عنوان کمک هزینه به آن ها داده می شود تنها چند لاری و در حد یک پرس غذای خوب می باشد. مطلب مهم دیگر آن که کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در این کشور و بر خلاف ترکیه، برنامه ای برای ثبت نام پناهجویان ندارد.

برخی گمان می کنند که همانند پروسه ای که در ترکیه در جریان است، می توان با شرایط مشابه به گرجستان رفت و با مراجعه به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در آن جا، اقدام به ثبت نام و تشکیل پرونده برای درخواست پناهندگی داد و حال آن که این پروسه در گرجستان اجرا نمی شود و بنابراین از این جهت، پلی برای رسیدن به اروپا نیست. طبق آمار وزارت امور پناهندگان و آوارگان گرجستان(IDP) در سال 2007 میلادی، ایرانیان به عنوان چهارمین ملیت پناهجویان به گرجستان بوده اند.

قوانین پناهندگی در گرجستان در سال 2019

امور مرتبط با مسائل پناهندگی در گرجستان، بر اساس قانون حمایت بین المللی از پناهجویان می باشد. این قانون، در قالب سه وضعیت ذیل، افراد مشمول را مورد حمایت قرار می دهد:

  • وضعیت پناهندگی

فرد خارجی یا بدون تابعیتی که به سبب مذهب، قومیت، ملیت و یا عضویت در گروه خاص اجتماعی یا داشتن عقاید متفاوت سیاسی در کشور مبدا خود مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است و از حمایت کشور مبدا نیز برخوردار نیست.

  • وضعیت بشر دوستانه

فرد خارجی یا بدون تابعیتی که واجد شرایط پناهندگی در گرجستان شناخته نمی شود ولی دلایلی وجود دارد مبنی بر این که بازگشت او به کشور مبدأش در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت.

این آسیب جدی شامل سه مورد: مجازات مرگ یا تهدید به اعدام، شکنجه یا برخورد و مجازات غیرانسانی یا تحقیرآمیز در کشور مبدا، تهدید جدی زندگی فرد به دلیل خشونت بی رویه یا درگیری گروه های داخلی و بین المللی مسلح یا نقض فراگیر حقوق بشر

  • وضعیت حمایت موقت

راه های کسب اقامت گرجستان

افرادی که طی یک رویداد هجوم جمعی، وارد روند مهاجرت به گرجستان می شوند، اگر احتیاج به حمایت بین المللی داشته باشند و به دلایل خشونت فراگیر، تجاوز، درگیری گروه های مسلح داخلی یا بین المللی، نقض فراگیر حقوق بشر و مانند آن امکان بازگشت به کشور مبدا خویش را نداشته باشند. تنها افرادی که جزء یکی از این سه گروه تشخیص داده شوند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت که این حمایت هم عملا منحصر به یک عنوان حقوقی است زیرا دولت گرجستان عملا ظرفیت مالی برای این امر ندارد و متکی به کمک های اندک سازمان های بین المللی می باشد.

پناهندگی در گرجستان از جمله راه های اخذ اقامت گرجستان به طریق غیر قانونی می باشد که مشاورین ما باتجربه در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، ضمن هشدار درباره هر گونه تصمیم پناهندگی و خصوصا پناهندگی در گرجستان علاقه مندان به مهاجرت را دعوت به طی راه های قانونی آن می کنند.

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

نظرات ارسال شده